Meniu Pagini
TwitterRssFacebook
Meniu Categorii

Publicat de pe dec. 20, 2010 in Activism, Campanii, Organizaţii judeţene | 4 comentarii

Decizii majore la Consiliul PES de la Varsovia

35 de PES activisti din Romania au participat in luna decembrie la Varsovia la Consiliul PES si la al 4-lea Forum European al PES activists la nivel european.
La eveniment au participat ca reprezentanti ai PSD, presedintele Victor Ponta, vicepresedintele Titus Corlatean, presedintele CN PSD, Adrian Nastase, si europarlamentarii Adrian Severin si Rovana Plumb.

Consiliul a fost ocazia pentru PES sa se afirme ca un partid cu adevarat european, cateva dintre cele mai inovative si moderne propuneri au reusit sa obtina votul delegatilor prezenti la reuniune.

1. Partidul Socialistilor Europeni a aprobat initiativa PES activists de a alege pentru alegerile europene din 2014 un candidat al stangii pentru sefia Comisiei Europene, lucru care ar permite evidentierea reusitelor PES la nivelul Parlamentului European dar si sa existe o diferentiere clara intre platformele politice europene. Mai exact, o Europa de stanga ar insemna o Europa mai aproape de cetateni si de masurile sociale, in timp de actuala Comisie de dreapta a adus criza economica si a protejat vizibil bancile si speculatorii financiari in defavoarea oamenilor simpli din toata Europa. S-a format in acest sens un grup de lucru care va stabili anul viitor procedura de desemnare a candidatului stangii – PES activists la nivel european sustine in continuare alegerea prin votul direct al tuturor membrilor de partid, lucru sustinut de mai multi lideri europeni. PES activists Romania cu sprijinul vicepresedintelui PSD Titus Corlatean va incerca sa prezinte un punct de vedere similar.

2. PES a elaborat o procedura de lucru pentru initiativele PES aprobate de Consiliul PES de la Praga din 2009 prin care PES activists poate propune proiecte politice si legislative la nivelul PES si al Parlamentului European. Prin urmare cu votul a 500 de persoane din jumatate din partidele membre PES, PES activists va putea initia astfel de propuneri pentru conducerea PES. Un pas extraordinar in crearea bazei politice a PES la nivel european si conectarea cu oamenii de stanga din toata Europa.

Si la nivelul celui de-al 4lea Forum al PES activists la nivel european s-au luat o serie de decizii importante.
1. S-a constituit la nivel european o structura de coordonare a PES activists in care este reprezentat si PES activists Romania prin care activistii PES din toata Europa vor pune bazele unor propuneri politice si legislative performante pentru PES, vor initia campanii comune, vor realiza schimburi de militanti, alesi locali dar si experti, si vor dezvolta structura pana la nivelul fiecarui membru de rand din toate partidele membre PES. Avem toate sperantele ca Romania sa fie prima organizatoare a intalnirii grupului de coordonare la Bucuresti in luna mai 2011.

Cateva poze cu echipa PES activists Romania prezenta la eveniment – colegi din toate zonele tarii.

4 Comentarii

  1. Felicitari! La anul venim si noi.

  2. Felicitari lui Victor, Janina si colegilor.
    Va sustinem in continuare si tinem aproape.
    Asteptam initiativa PES activists sa o promovam!!!

  3. felicitari si sper ca sa avem cateva initiative deja in 2011 ,succes presedintelui negrescu dar si restului echipei:janina,adi ilie,,florin carata,etc

  4. Felicitari, si Cu ocazia sarbatorilor va urez din partea organizatie TSD Campulung, sa aveti parte de Un An Nou mai bun si Sarbatori Fericite alaturi de familie si de cei dragi . LA MULTI ANI 2011 !

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *