Meniu Pagini
TwitterRssFacebook
Meniu Categorii

Publicat de pe feb. 26, 2015 in Europene, Media, Slider | 0 comentarii

Negrescu, despre scandalul Channel 4: “Parlamentul European trebuie să ia o decizie fermă împotriva xenofobilor”

Negrescu, despre scandalul Channel 4: “Parlamentul European trebuie să ia o decizie fermă împotriva xenofobilor”

Documentarul scandalos „The Romanians are coming” („Vin românii”), difuzat în fiecare marți de postul de televiziune Channel Four din Marea Britanie, stârnește în continuare reacții de indignare și în Parlamentul European.

„Doresc să atrag atenția asupra discriminării grave la care sunt supuși românii în mai multe state europene. Spre exemplu recent, printr-un material de presă difuzat în Marea Britanie, se prezintă aspecte defăimătoare și strict negative care nu sunt deloc reprezentative pentru majoritatea românilor. În acest serial sunt redate doar opiniile xenofobe și rasiste despre români, lăsându-se astfel impresia că acesta este sentimentul dominant în rândul europenilor şi britanicilor. Ca român care am locuit mulți ani în străinătate, sunt determinat să îi apăr, pentru că ştiu care este situaţia lor reală! Sunt alături de românii din Marea Britanie sau din alte ţări unde sunt supuşi discriminării și vă transmit nemulţumirea lor faţă de lipsa de reacţie a instituţiilor europene”, a susținut Victor Negrescu în plenul Parlamentului European.

Eurodeputatul a subliniat, de asemenea, că Parlamentul European trebuie să ia o „decizie fermă” împotriva atitudinilor xenofobe, arătând că, în acest sens, grupul S&D 40 va iniția o campanie.

„Avem nevoie, în Parlamentul European, de o decizie fermă prin care orice tip de discurs rasist sau xenofob să fie aspru condamnat, chiar dacă vine uneori din partea unor politicieni sau chiar colegi din Parlamentul European. În acest sens, grupul tinerilor europarlamentari social-democraţi sub 40 de ani va iniția o campanie anti-discriminare pornind de la această situație pentru a arăta că Parlamentul European se opune ferm tuturor tipurilor de manipulări şi atacuri rasiste”, a subliniat Negrescu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *